top of page
Search

5 pazīmes, kas var liecināt par starpenes muskulatūras vājumu

Updated: Apr 5

1. Urīna nesaturēšana

Urīna noplūde visbiežāk novērojama pie slodzes, piemēram, skrienot, lēkājot pa batutu vai šķaudot un klepojot. Lai gan ar šo disfunkcija saskaras 1 no 3 sievietēm pēcdzemdību periodā, tā nekādā gadījumā nav jāuztver kā NORMA!


2. Spiediena sajūta mazajā iegurnī

Sajūta it kā kaut kas gribētu "krist laukā". Tai pavadoša smaguma, reizēm arī sāpju sajūta, kas var apgrūtināt pat tādas ikdienas aktivitātes kā staigāšana, stāvēšana. Šāda simptomātika visbiežāk raksturīga iekšējo orgānu noslīdējumiem!


3. Gāzu nesaturēšana un hemoroīdi

Jā, lai kontrolētu "balodīti", sfinktera muskuļiem ir jāspēj sarauties un noturēt saīsinājumu noteiktu laiku. Ja tas nenotiek, gāzu noplūde notiek patvaļīgi. Arī hemoroīdi bieži sastopami gadījumos, kad iegurņa pamatnes muskulatūra ir novājināta un defekācija notiek ar spiešanas palīdzību.


4. Sāpes dzimumakta laikā

Tiks izjustas pie paaugstināta muskulatūras saspringuma, kā arī pie mazā iegurņa orgānu noslīdējumiem. Izmainītais muskulatūras stāvoklis var veicināt arī sausuma sajūtu, kas padara penetrāciju nepatīkamu un pat sāpīgu.


5. Bieža urinēšana

Pārāk regulāra nepieciešamība apmeklēt labierīcības jeb hiperaktīvs urīnpūslis. Var rasties pēkšņa vēlme, ko var būt grūti kontrolēt. Arī nakts urinēšana 2 vai vairāk reizes. Tā ir norma grūtniecības laikā nevis vesela organisma pazīme!










198 views0 comments
Mans blogs
bottom of page