top of page
Search

No kā izvairīties, lai nekaitētu iegurņa pamatnes muskulatūrai!?

Visbiežāk pieļautās kļūdas:

  • Sekla elpošana! Diafragmas kustības ir vitāli svarīgas ne tikai, lai elpotu dziļāk un izmasētu vēdera dobuma orgānus, bet vienlaikus iestiepj arī starpenes muskulatūru, tādējādi veicinot tās dabiskas kustības, regulāru apasiņošanu un mazina nesaturēšanas risku.

  • Starpenes muskulatūras trenēšana, nokārtojot vajadzības! Apzināts muskulatūras treniņš pats par sevi ir fantastiska lieta, taču tikai tad, ja paveikts izolēti jeb atsevišķi no citām ikdienas aktivitātēm. Šāda veida "noraušana" tikai kaitē līdz galam iztukšoties urīnpūslim, kas var palielināt urīnceļu iekaisuma risku.

  • Vēdera ievilkšana un turēšana! Ja mēs patstāvīgi turam vēderu sasprindzinātu, palielinās intraabdominālais spiediens, kas spiež mazā iegurņa orgānus lejup, palielinot noslīdējumu risku! Konstanta "turēšana" ilgtermiņā var veidot saspringuma punktus, kas rada pārslodzi, sāpes un traucē muskulim normāli funkcionēt!

  • Pārāk īsa priekšspēle! To var salīdzināt ar kārtīgu kāju treniņu bez adekvātas iesildīšanās! Uzbudinājuma trūkums var radīt diskomfortu un traumas kā seksa laikā, tā pēc tā! Lai atbilstoši sagatavotu un atslābinātu ķermeni (tai skaitā starpenes muskulatūru) var izmantot dziļo elpošanu, nesteidzīgus pieskārienus, kā arī relaksējošu masāžu!

Ja Tev ir diagnosticēts mazā iegurņa orgānu noslīdējums, pieredzi sāpes seksa laikā vai saskaries ar urīna nesaturēšanu, piesakies vizītei un kopīgiem spēkiem uzlabosim Tavas dzīves kvalitāti!


Uz veselību!

Īrisa






110 views0 comments
Mans blogs
bottom of page